Петкратната шампионка на България по спортни танци Мартина Кондаклиева е възпитаник на ЧСУ „Дружба“, лентата включва кадри от реални нейни състезания

Пловдивска шестокласничка е звезда в новия български игрален филм “Пулсът на танца”, който днес, 23 септември, ще се състезава в конкурсната програма на фестивала “Златната роза”, а от 9 февруари 2024 година, когато е премиерата, лентата ще се завърти по кината в цялата страна. Мартина Кондаклиева е абсолютна петкратна шампионка на България по спортни танци и е възпитаник на Частно средно училище „Дружба“.

Пълнометражният филм е създаден по сценарий на Георг Киряков и Георги Костов. Режисьор е Георги Костов („Пистолет, куфар и три смърдящи варела“, „11 А“, „Академия мъже“), а Мартина си партнира с актьорите Башар Рахал, Ники Илиев, Ивайло Захариев, Райна Караянева, Любомир Ковачев, Георг Киряков, Стан Яневски, Сара Драгулева.

Филмът е по идея на майка й – Юлия Порязова, която я споделя с режисьора и той решава да реализира проекта. Лентата проследява развитието на малката шампионка и върховете, до които достига.

Марти печели симпатиите на целия снимачен екип не само с танцовите си умения, но и с актьорската си дарба. Във филма има и кадри от реални нейни състезания. Животът на състезателите по танци е представен по емоционален начин – грация, красота, победи и задкулисни игри, както и още много проблеми на съвременното общество.

Шестокласничката и нейният партньор Филип Георгиев стават абсолютни републикански шампиони за 2022 година в 5 категории. Тази година тя танцува с нов партньор – Кристиан Дончев. Двамата са републикански шампиони за 2023 година и финалисти на German open championship 2023 – Щутгарт, Германия отпреди няколко дни.

Марти е трета във всички категории на шампионата в Румъния през 2022 година. Първа е на Европейското първенство през 2022 година и с многобройни първи места на национални и международни турнири.

Състезателната кариера съвсем не й пречи да е изрядна в училище, напротив. Шестокласничката е отличничка, говори три езика.

„Постига всичко с много усилия, труд и постоянство. Ние, нейните преподаватели, ѝ се радваме на успехите и ѝ пожелаваме да реализира всички свои планове и мечти. Прилагаме индивидуален подход към таланта и възможностите на всяко дете“, казва директорът на ЧСУ “Дружба” д-р Илия Емилов.