За четвъртия випуск ще бъдат избрани общо 25 учебни заведения от цялата страна

Пловдивска област е с най-много кандидати за програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”. Над 70 училища от страната са поискали да се включат в четвъртия випуск, за да работят за осъвременяване на преподаването и подобряване на управлението си с фокус върху успеха на всички ученици. Двугодишната програма подкрепя учебните заведения да подобряват управленските и преподавателските си практики. До момента кандидатите са 75 училища от 25 области на страната. След Пловдив и областта най-много подадени кандидатури има от Варна, Бургас, Велико Търново, София град, Шумен и Благоевград.

Кандидатстването е до 15 март или достигане на 100 кандидатури. Всички общински и държавни училища в страната могат попълнят онлайн формуляр с мотивация за участие. За четвъртия випуск ще бъдат избрани 25 училища, които ще преминат през специализирани педагогически и лидерски обучения на живо и онлайн, ще се запознаят с разнообразни ресурси, инструменти и материали от български класни стаи и световния опит.

Към момента “Училища за пример” обхваща близо 70 училища от 21 области на страната с разнообразен профил. От област Пловдив: първа година в програмата е ОУ “Неофит Рилски” в с. Ягодово, а втора година продължават ОУ “Екзарх Антим I” и ОУ “Тодор Каблешков”. През юли 2022 г. програмата завършиха и ОУ “Генерал Карцов” в с. Христо Даново, ОУ “Васил Левски” в с. Караджово и Професионалната гимназия по транспорт и строителни технологии “Гоце Делчев”.