Пловдивската младежка поп-рок банда Panic Station ще разтърси сцената на фестивала „Shake that Хълм“ на 26 август след залез слънце. Осмото издание на традиционното за града събитие се провежда на Младежкия хълм и е част от програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Shake That Хълм 2022 посреща артисти от всички сфери на изкуството.

За предстоящия си концерт Panic Station са подготвили сетлист, който е смесица от парчета от дебютния им албум, чиято официална промоция предстои, актуализирани версии на синглите и най-популярните им авторски песни, както и нови кавъри.

В края на септември групата ще направи и първия си концерт зад граница.

„Изключително сме развълнувани, че на 29 септември ще се състои първият ни концерт в Англия. Ще забием в Roadtrip & The Worksop в Лондон, заедно с още няколко инди/рок групи. Мястото се намира в една от най-оживените зони в Северен Лондон – Shoreditch, казва вокалистът на бандата Йоан Баков, който живее и работи в британската столица.

Групата е създадена през 2014 година от Тош Личев и Йоан Баков, които тогава са съученици в Езикова гимназия „Иван Вазов“. По-късно към тях се присъединяват Иван Маринов, тогава ученик в Математическата гимназия, който застава зад барабаните, и китаристът Георги Земярски, също кадър на ЕГ „Иван Вазов”. Името “Panic Station” е вдъхновено от едноименната песен на една от любимата група на момчетата  – Muse. Именно тя става повод за запознанство между Тош и Йоан. Сега зад барабаните сяда Христо Момиров, който е добре познат на пловдивската аудитория, тъй като е бил неизменна част от ъндърграунд групите Downer Kill и Paranormal.

По време на най-активните си години, 2014 – 2016, Panic Station издават 4 сингъла – Revelations, Amsterdam, Аз и Ти и Start The Show, всеки един от които намира място в българския радиоефир. А през 2020 г. излиза Free. Групата е била номинирана за наградите на БГ Радио, има множество телевизионни изяви, стигайки до полуфиналите на „България търси талант” през 2016-а. Печели конкурса, организиран от Д2 – „Голямото рок междучасие“, превръщайки се в най-добрата ученическа рок банда на 2015-та. Същата година тогавашните тийнейджъри подгряват на супергрупата „Легендите” в пловдивската зала „Колодрум”.

По-долу може да намерите линкове към социалните мрежи на групата, за да проследите проектите, по които работят. В YouTube канала им може да видите и чуете, както официално издадените им сингли, така и записи от участия на живо.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/2f9rOnSywOMyYxYiQNo2eo?si=8w54zKcjQ1SG63UBXuBUPw

YouTube: https://www.youtube.com/PanicStationBG/

Instagram: https://www.instagram.com/panicstationband/

Facebook: https://www.facebook.com/PanicStationBG/