Кои са ключовите фактори за добра кариера ще разкрие президентът (2012-2017) на вечерта на Американския университет в хотел „Тримонциум”

„Професиите на бъдещето” – това е темата, по която ще говори президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) на 20 ноември, когато в града под тепетата ще проведе вечер на Американския университет в България. Събитието стартира в 19 часа в хотел „Тримонциум”. Стъпвайки на личния си и професионален път, бившият държавен глава ще говори за ключовите фактори за изграждането на успешна кариера, ще очертае търсените качества и умения, както и типа модерно образование, което може да ги развива.

Националната обиколка е традиционна за университета, а целта е да бъде привлечен интересът на бъдещите кандидат-студенти и техните родители и учители в търсене на подходящото място за продължаващо образование.

През настоящата академична година Американският университет посрещна над 250 студенти от 29 държави. Ръстът на българските първокурсници е 56%, а на чуждестранните  – 30. Университетът е сред лидерите по успех на възпитаниците с 99,8 % от завършилите студенти, които започват работа или продължават обучението си в магистърски или докторски програми след дипломирането. Вече седма поредна година той заема водещи позиции в официалния рейтинг на университетите в България.

Обучението е изцяло на английски език, а студентите получават както европейска, така и американска диплома. За есенния семестър датата за кандидатстване е 1 март, като ранният прием дава шанс за по-добри стипендии и финансова помощ. Редовната дата за подаване на документи е 1 юни. За пролетния семестър заявления се внасят на 1 ноември.