След като бяха въведени в училищата, електронни извинителни бележки предстои да има също в детските градини и в яслите. Това обяви пред Нова телевизия министърът на електронното управление Александър Йоловски.

Около 347 000 електронни извинителни бележки на ученици са били издадени от 1 октомври досега, каза министърът и добави, че на този етап не може да се говори за никакви сериозни проблеми. Според него същата технология може да бъде въведена и за детските заведения от догодина. От следващата учебна година вече няма да се носят и здравно-профилактични карти на хартия, коментира още той.

По темата за електронните рецепти министър Йоловски съобщи данни, според които от края на 2022 г. и началото на 2023 г., когато влизат в сила, вече са издадени над 38 милиона, като почти всички са изпълнени.

Във връзка с въведените от 16 октомври т.г. „бели“ рецепти, с което всички лекарства за лечение на диабет и антибактериалните лекарствени продукти за системна употреба се изписват само електронно, министърът увери, че проблем с технологията няма.