Eкспозицията ще бъде отворена за посетители от 17 до 24 септември

Плакати на таланти от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов”, отличени на национален конкурс, са включени в изложба в галерията на „Дом Витгенщайн” във Виена. Експозицията „Плакат” е съвместна инициатива между училището и Българския културен институт в австрийската столица. Творбите са на ученици от специалност “Рекламна графика”, селектирани от първия национален конкурс за плакат, който се проведе през декември миналата година и беше организиран от НХГ и Държавна агенция за закрила на детето. Темата на конкурса бе “Безопасността на децата във виртуална и реална среда”.

Късметът да присъства на откриването на изложбата във Виена се усмихна на десетокласника Сахак Касапян, който има първа награда от националния конкурс за плаката си “Лабиринт”, както и съученичките му Златина Илиева и Радослава Иванова от 10 клас. Творба на Йоана Караиванова от 11 клас, получила поощрителни награди, също бе включена в австрийската изложба. Част  групата бе и осмокласникът Георги Костадинов, носител на наградата за най-млад автор.

Пловдивските дарования бяха водени от преподавателя си по рекламна графика Петър Чучулигов  и от учителя по английски език Ирена Вълчева.

Изложбата ще бъде отворена за посещение за виенчани и гости на града от 17 до 24 септември 2019 г.