Постоянство, желание и отдаденост пожела на учениците за първия учебен ден зам.-кметът по култура Пламен Панов

“Това, което трябва да знаете е, че живеете в най-великия град. Учите в едно от най-красивите и духовни места. Тук ще влезете в света на изкуството и той ще стане ваш втори дом, ще бъде по-голям от дома, от който идвате. В този дом един ден вие ще лекувате, ще спасявате и ще вдъхновявате хората”.

С тези думи се обърна към учениците от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства писателят Недялко Славов. Той бе гост на церемонията по откриването на новата учебна година.

За да се спазят противоепидемичните мерки на тържеството присъстваха осмокласниците и преподавателският състав, а останалите ученици бяха поздравените от учителите в класните стаи.

„Днес прекрачвате прага на най-хубавото училище като деца, а след пет години ще завършите като наши колеги. Питайте, не спирайте да питате и работете здраво“, обърна се към новото попълнение директорът Николай Томов. Самият той също е възпитаник на гимназията, а това е първата му учебна година като директор, след като смени на поста дългогодишния ръководител на училището Емилия Арабаджиева.

Да съпреживее днешния ден с учениците на гимназията бе и заместник-кметът Пламен Панов.

„Тази година е особена, подчинена на световната пандемия, мерките и последиците от нея. Ще се справим, защото най-важното условие е да посрещаме всички предизвикателства заедно. Така сме силни. Бих искал да ви дам един съвет – да следвате и изпълнявате три важни неща,  които ще ви гарантират успех. Това са постоянство, желание и отделеност“, каза в обръщението си към осмокласниците заместник-кметът.

От името на дванадесетокласниците поздрав към новия випуск отправи Калин Биркадзе.

Тази година учебното заведение чества своята 45-годишнина.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.