ПГ по електроника и електротехника се включи  в кампанията „Походът на книгите“ и посрещна автора на „Пловдивски алманах“

„Четете историята, ползвайте различни източници и сами търсете отговорите на въпросите, които ги вълнуват, защото съществуват какви ли интерпретации и вие трябва да прецените на кои да се доверите спрямо собствените си убеждения“. Това препоръча на учениците от Професионалната гимназия по електроника и електротехника писателят Димитър Райчев. Авторът на „Пловдивски справочник“ и „Пловдивски алманах“ гостува в училището в рамките на националната кампания „Походът на книгите“, която се провежда за десета поредна година.

Училищната библиотека на ПГЕЕ бе домакин на срещата с летописеца Мимо Райчев, поканен по инициатива на преподавателя по история  Анелия Попова. Известният пловдивски писател и общественик – автор на книгите „Филипопол“, „Пловдив завинаги“, „Споменъ от Пловдивъ“, разказа любопитни факти за историята на града от древността до наши дни, интересни факти, случки и разговори за различни събития, строежи на сгради и дюкяни, за популярни исторически личности.

На финала Мимо Райчев раздаде автографи върху свои книги, донесени от учениците, подписа се и върху „Пловдивски алманах“, който е сред ценните томове на училищната библиотека.  Директорът на гимназията Стоянка Анастасова връчи на госта Благодарствен адрес.