Спортният министър Красен Кралев обяви първите одобрени за финансиране при посещението си в ОУ „Отец Паисий“ в асеновградското село Тополово

Пет училища от Пловдив и областта ще имат нови салони за физическо. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети ОУ „Отец Паисий“ в асеновградското село Тополово, където предстои да бъде изградено ново спортно съоръжение в двора на училището. На заседание на Министерски съвет в сряда бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета на ММС на стойност 840 000 лв. за строежа на спортния обект. Той ще бъде използван както за физкултурен салон, така и за тренировки на шестте отбора по волейбол.

Министър Кралев съобщи, че вече са обявени обществените поръчки за изграждането на първите 15 салона в страната. За първия етап от програмата са отпуснати 25 млн. лева. През следващата седмица ще бъдат обявени обществените поръчки за още 10 салона.

По-големите физкултурни салони са предназначени за училища с над 900 ученика. Такова е СУ „Найден Геров“. Освен баскетбол, волейбол и тенис на корт, учениците ще имат условия за футбол и хандбал.

Финансиране ще получат също ОУ “Душо Хаджидеков” и СУ “Св. Софроний Врачански”, както и ОУ “Петко Каравелов” в Асеновград. В салоните е предвидено да има по една съблекалня за момчета и момичета с по 14 шкафчета и 3 душа, стая за треньори и учители, склад и тоалетна за деца със специални образователни потребности.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.