Абитуриент слезе от полско фиатче и изненада любимата си с букет от балони, пожелаха си любов безкрай

DSCF1102

С оригинална родопска носия се появи на абитуриентския си бал Петя Чалъмова от Професионалната гимназия от архитектура, строителство и геодезия. Противно на лъскавите тоалети, на които бяха заложили 90 на сто от зрелостничките пред Грандхотел „Пловдив”, чаровното момиче бе избрало на традиционен костюм, който си поръчала в Смолян. Черният сукман, в комбинация с дантелена бяла риза с бродерии, бе стегнат в кръста с пафти. Петя завършва специалност „Геодезия”, но всъщност е страстна почитателка на българския фолклор и танцува в самодейната трупа „Иглика” в родното си село Дълго поле. Танците обаче са й само хоби, защото смята да продължи да учи геодезия, но вече в университета. Вместо шармантни букли или изискан кок, Петя бе с вплетен в косата й венец от червени рози. От нашата градина са, каза щастлива майката на момичето, с което познати и непознати напираха да се щракнат за спомен.

Димитър и Мариета
Димитър и Мариета

С полско фиатче, накичено със светлосини балони пристигна друг зрелостник от Строителния – Димитър Захариев. Оранжевото мини возило от времето на соца привлече погледите на стотиците, окупирали пространството около хотела, за да съпреживеят радостта на скандиращите от 1 до 12. Слизайки от колата, Димитър откачи балоните, които на мига се превърнаха в букет за любимата му Мариета. Двамата си пожелаха любов безкрай и ги пуснаха в небето.

DSCF1093

Сезонът на баловете е открит. В рамките на четири дни абитуриентите ще купонясват до зори. Ревове на мотори, мирис на бензин, ретро возила и лъскави лимузини за няколкостотин хиляди, просълзени майки – такава бе картината пред някогашния Новотел.
Двата големи ресторанта на „Тримонциум” събраха в пръвата бална нощ под тепетата пет средни училища от града и региона да празнуват заедно – гимназията по битова техника, „Ана Май“, и средни училища от Асеноврад, Садово и Първомай. Цял клас от бъдещи майстори битова техника пристигна с автобус номер 12. Дронове запечатаха сюблимните моменти от изпращането.

DSCF1104