Учениците от 5 г клас на СУ „Св. Софроний Врачански“ събраха средства от продажба на ръчно изработени мартеници за лечението на Максимилиан

Благотворителни инициативи в помощ на 11-годишния Максимилиан, който страда от детска церебрална парализа, организираха ученици от 5 г клас на СУ “Св. Софроний Врачански”.  изработиха мартеници, с идеята да ги продават на базар в училището си, а със събраната сума да подпомогнат нуждаещо се дете.

Подкрепени от родителите си и класния ръководител Николай Козлуджов, децата изработиха мартеници, които изложиха на благотворителен базар в училището. Петокласниците били трогнати от историята на Макс и решили да подкрепят лечението му. Неговите родители дълго време опитвали да имат дете и накрая решили да осиновят. Взели четиримесечното бебе, но след кратко време се оказало, че то страда от детска церебрална парализа. Предложили им да върнат обратно детето, но те твърдо решават да продължат с отглеждането и лечението му.

„Събраната сума няма да реши проблемите на Макс и родителите му, но е израз на подкрепа. Когато деца даряват любов и отправят добри пожелания, е нещо много“, коментира класният ръководител. Инициативите в помощ на Макс ще продължат.

Сметката на Максимилиан Красимиров Младенов:

BIC. UNCRBGSF

BG54UNCR70001521431391