Децата от иновативната паралелка на СУ „Патриарх Евтимий” работиха по темата „С уважение към природата” и се срещнаха с космонавта-изследовател Красимир Стоянов

 

„С уважение към природата”. Това бе темата, по която работиха по време на първата си лятна учебна експедиция петокласниците от иновативната паралелка на СУ „Патриарх Евтимий”. Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ посрещна учениците от „Клас без хартия”, които излязоха извън кабинетите на детския лагер „Радуга“ и реализираха проекти, основани на реални житейски ситуации, но също и на математика, информационни технологии, история и цивилизация, човек и природа и английски език. Те имаха за задача на място да подготвят и представят проекти на тема „Моята експедиция – Камчия“.

Особено интересна бе срещата им с българския космонавт-изследовател Красимир Стоянов, когото те засипаха с въпроси си.

„Още от Пловдив с нетърпение чаках посещението в Авиокосмическия център. В Планетариума е интересно и научаваш много нови неща“, сподели в своята презентация петокласникът Данаил Радев.

В учебната кухня учениците се научиха как да правят баница, като говориха за здравословния начин на живот, за бита и традициите на българите. На сцените на „Камчия“ показаха презентаторските си умения, като бързо намериха приятели от други училища и държави.

В  „Клас без хартия“ традиционните учебници са заменени с електронни ресурси, използва се електронна  платформа, в която децата пишат домашни и решават тестове онлайн. Основната цел на иновацията е чрез екипната работа на учители и ученици да се повиши мотивацията за учене чрез развиване на умения, да се създаде позитивна учебна среда.

„Всеки ден след учебни занятия ходихме в „Работилници на щастието“, където можехме да свирим на китара, да играем народни танци или да рисуваме. Изработихме и костюмите за участие в конкурса за рециклирани материали“, разказа Елиа Солакова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.