Учениците в 8 клас ще учат изкуствен интелект, предвижда програмата, с която гимназията влезе в списъка на иновативните училища

Учебната година за 5-класниците от Математическата гимназия започва от утре. Две седмици преди редовния старт за всички, най-малките ученици на елитното училище влизат в класната стая. В този период те ще изучават само четири предмета – математика, български език, информатика и информационни технологии. Новоприетите ще карат по пет часа на ден, за да имат възможност да се опознаят и сплотят, тъй като идват от различни училища.

„Това е практика, която прилагаме от години, а сега описахме като иновация и кандидатствахме пред МОН”, обясни директорът Ивайло Старибратов.

От 10 септември пък в час влизат учениците от шестите и седмите класове. В едноседмичната им програма преди официалното начало на учебната година са заложени същите четири предмета. Основният акцент ще бъде в изграждане на умения за програмиране. Така училището компенсира липсата на часове по информатика в 9 и 10 клас.

Според иновативния проект на МГ в 8 клас ще се изучава изкуствен интелект.

Утре бие първият звънец и в Спортното училище.