Матей Матеев от ОУ “Кирил и Методий” спечели приза за момчета до 13 години

20160917_104725

Петокласникът от марковското ОУ „Кирил и Методий” Матей Матеев спечели златен медал от турнира по фехтовка за купа „Пловдив”, който се състоя през уикенда в града под тепетата. Първенството се организира от Спортен клуб по фехтовка „Пловдив БГ“ със съдействието на Община Пловдив и е първи кръг от турнира за Купата на България на рапира за деца до 11, 13 и 15 години

Това съвсем не е първото сериозно завоевание на Матей. Едва когато  е само  шестгодишен, той става вицерепубликански шампион за групата  до 10 годишни.

Предстоящата учебна година ще е четвъртата му в училището в Марково,  където семейството му се премества да живее.  Талантливият състезател има има вече сериозно спортно CV –  републикански шампион до 11 години и  три пъти вицешампион в групата до 13 години. Сред завоеванията му са също първи места на „Купа Арамис“ в Румъния до 11 и 13 години, европейска титла от шампионат в Нови Сад  за  момчета до 12 години и шесто място на Европейския  шампионат в София  за момчета до 14 години.

Освен че е майстор на фехтовалната пътека, Матей с  голямо удоволствие тренира и тенис на корт. Наред със завидните за възрастта му спортните успехи, той  е отличник и в училище, хвалят го преподавателите му. На външното оценяване след 4 клас изкарал шестици по всички предмети. Сред любимите му е математиката, където също има извънучилищни изяви.  Участва в математически  състезания и олимпиади. Спечелил  трето място (поделено)  и  бронзов медал на есенния кръг на Международното  състезание „ Математика без граници“.