Похвална грамота за Ангел Кодинов, който ще е най-младият участник на олимпийските игри в Рио

IMG_1087 (2)

Петима шампиони от Спортното училище се окичиха и със значки „Отличник на випуска” на церемонията по връчване на дипломите на абитуриентите, която се проведе в клубната зала на учебното заведение. Единствената, която получи приз и като отличник, и като състезател бе Десислава Шапилова. Наред с високия си среден успех в дипломата, тя завоюва и три златни медала от държавния шампионат по гребане. С изключително емоционално слово, Деси благодари на преподаватели и треньори от името на випуска. Директорът на училището Илияна Данчева връчи още значки на плувеца Румен Златков и Борис Топалов – спортна стрелба. Отличия бяха отредени още за волейболистките Йоанна Атанасова и Симона Николова, но момичетата не успяха да си ги получат лично, тъй като първата е на състезание във Варна, а втората – в Турция.

IMG_1159

Похвални грамоти за принос в спорта и издигане авторитета на училището получиха и други 18 ученици. Випускът сърдечно аплодира своите учители, и най-вече класните ръководители на 12-те класове Янка Николова, Надежда Плачкова и Надка Георгиева.

Със специално отличие бе удостоен и на Ангел Кодинов, който ще бъде най-младият участник на олимпийските игри в Рио през август. 12-класникът спечели квота за игрите на дисциплината 1000 метра едноместно кану. Той ще е най-младият състезател на турнира по кану и, заедно с още петима спортни таланти,  става шестият, който ще представлява България на олимпиадата в Бразилия.