7-годишният Кристиан от ОУ “Д-р Петър Берон” бе най-малкият участник, Йоан Димитров от СУ „Хр.Г.Данов“ зае осмо място

Петима пловдивски ученици се оказаха сред финалистите на престижното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе през уикенда в Американския колеж в София. Тази година над 8400 ученици от цялата страна учиха правописа на стотици трудни думи на английски, за да се включат в училищните, регионални и национални кръгове на надпреварата. Най-добрите от тях стигнаха до финала и показаха, че старанието и състезателният дух водят до отлични резултати. В състезанието  участваха ученици, които изучават английски език като чужд и са на възраст до 14 години от общински, държавни и частни общообразователни училища в страната.

В категория 1-4 клас – Spelling Bee Junior, участваха три деца от Пловдив – първокласникът Кристиан Златев от ОУ “Д-р Петър Берон”, второкласникът Мартин Кобуров от СУ „Димитър Матевски” и Йоан Димитров – четвъртокласник от СУ „Хр.Г.Данов“. Кристиан се оказа най-малкият състезател, а Йоан успя да стигне до престижното 8 място. Мартин пък сподели, че повечето от думите в списъка на състезанието запаметил покрай заниманията си с компютърни игри. И тримата получиха грамоти и купи.

Сред финалистите в категория 5-7 клас бяха Виктория Иванова от ОУ “Д-р Петър Берон” и Катрин Аргирова от СУ “Черноризец Храбър”.

Учениците от ОУ „Хр.Г.Данов“ в Розино спечелиха награда за най-интересна снимка във фотоконкурса на състезанието, а ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ във Ведраре получи поощрение за екипна работа и подкрепа.