Организаторите от Асоциация за изкуства „Ера” приемат номинации за деца и младежи от 1 до 12 клас до 5 декември

23473163_1942572769091919_4641955939873372279_n

Перлен бал ще представи пловдивските таланти във Военния клуб на 10 декември. Организатор на събитието, което ще се проведе за пета поредна година, е Асоциация за изкуства „ЕРА-3000“, съвместно с Община Пловдив. На сцената ще се качат деца и младежи от 1 до 12 клас с изявени дарби и постигнати резултати през отиващата си 2017 година в сферата на изкуството – вокални изпълнители; танцьори; художници и театрални актьори. Всички те ще получат статуетка и ще бъдат вписани в годишен Алманах, а за показалите най-високи постижения се предвижда и еднократна стипендия.

Организаторите от Асоциация за изкуства „Ера-3000” събират предложения до 5.12.2017 г. на е-mail: era3000@abv.bg. За номинацията са нужни имената на детето, училище, клас, ръководител, сфера, постижения през 2017 г. и сканирани доказателствени материали (снимки, дипломи ) .

Комисия в състав Росица Кирилова – поп-певица; Хосе Де Ла Круз – Бродуей център – САЩ; Маестро Стефано Селлати – Рим, Италия – Президент на Световна Балетна Асоциация WBA; Александър Попов – скулптор; Василена Шопова и Виктор Алеков – петкратни световни шампиони по танци; експерти от отдел „Култура” на Община Пловдив ще преценяват кои от номинираните да бъдат отличени. Журито ще избере 18-те най-значими постижения, които ще участват в Гала-концерта на Звездите. Двама от предложените таланти ще бъдат избрани чрез интернет-гласуване на Фейсбук страницата на събитието.

Всички ученици са добре дошли да бъдат гости и участници на 10 декември между 14 и 18 часа на уъркшопове по различните видове изкуства. Началото на бала, на който ще пее Росица Кирилова, е в 19 часа. Тя ще изпълни една своя песен, избрана с гласуване в интернет, заедно с всички финалисти в различните области на изкуствата: вокалните изпълнители ще пеят с нея; танцьорите ще танцуват една и съща хореография, създадена специално за събитието; художниците ще рисуват на сцената по време на изпълнението една и съща зададена тема; актьорите ще пресъздават театрална миниатюра.

Дрес-кодът на събитието: черно-бяло с перлено бижу или аксесоар. На финала ще бъдат представени и наградени 20-те номинирани и избрани деца и младежи.