IMG_5510

Педагози от град Смолян гостуваха на колегите си от детските градини на район “Западен”. Преди седмици пловдивски учители посетиха забавачките в родопския град, за да обменят опит и добри практики.

Специалистите от ОДЗ “Родопчанче” са под тепетата на квалификация по разработване и реализиране на проекти, като същевременно се запознаха с новаторските подходи, прилагани от пловдивските предучилищни педагози. Директорите на детски градини в района запознаха гостите с инициативи като “Стаята на добротата” в ОДЗ “Боряна”, обучението в плувния басейн в ЦДГ “Светла” и дейностите по проект “Стъпка по стъпка” в ЦДГ “Росица”.

Истински възторг у гостите предизвика посещението в новооткритата сграда на ЦДГ “Мир”, където бяха посрещнати от кмета на района Димитър Колев. Той ги запозна с условията, които предлага най-модерната детска градина в Пловдив.

Специалистите от Смолян са участвали в международен проект с Гърция и Турция за запазване на традициите и автентичността на етносите. С посещението си гостите връщат визитата, след като в началото на октомври Смолян бе домакин на работно съвещание, на което бяха обсъдени насоките за работа през настоящата учебна година.

IMG_5457