Над 750 училища и детски градини от цялата страна участваха в Деня на спорта в училище

ПГ по електротехника и електроника и ДГ „Албена“ са носителите на титлата „Най-активно учебно заведение” на България за 2023 година, обявиха от сдружение BG Бъди активен. Сред призьорите са още ЧСУ Българско школо, София;  СУ “Христо Ботев” Камено, Бургас; ОУ “Елисавета Багряна”, Сливен; ДГ “Синчец”, Варна и Детска градина “Здравец”, Банско.

Отличените училища и детски градини са организирали богата и атрактивна програма, като сред най-интересните, извън традиционните футбол, волейбол и баскетбол, занимания са креативна физзарядка, стрелба с лък, различни щафетни и подвижни игри, лекоатлетически зелени игри, стрийт фитнес, демонстрации на карате, аеробика, стречинг, зумба, народни танци. Това, което отличи първенците в тазгодишното девето издание на кампанията, са двата допълнителни критерии – работа с медии и включването на популярна личност в програмата.

Близо 800 учебни заведения от цялата страна с участието на над 230 000 ученици се включиха в различни събития. Олимпийски и световни шампиони, национални първенци, легенди от различни спортове и актуални състезатели станаха част от програмата – Тереза Маринова, Станка Златева, Владимир Николов, Николай Бухалов, Валери Божинов, Христо Стоичков.

Допълнителната тема на тазгодишното издание бе под мотото Спорт #БезОтпадъци, като 85% от участващите преподаватели са работили по въпроси, свързани с разделното събиране на отпадъците и рециклирането.

Предстои и официална церемония по награждаването на учебните заведения, носители на титлата “Най-активно учебно заведение на България”.