На второ място се нареди ЕГ „Иван Вазов”, 21 пловдивски училища взеха участие в инициативата

Професионална гимназия по електротехника и електроника бе класирана на първо място в  организираната от Be Active инициатива – Европейски ден на спорта. Грамотата за първото място и парична премия от 350 лева бе връчена днес на директора на училището Стоянка Анастасова от заместник-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков.

Над 800 ученици, координирани от младшите посланици на Европейския парламент в ПГЕЕ, са взели участие в събитието, реализирайки дейности в 3 модула – физическа активност, здравословен начин на живот и опазване на околната среда. Момичетата и момчетата са се включили в спортни игри, изготвили са презентации на тема полезни хранителни навици и проблеми с наднорменото тегло в резултат на застоялия начин на живот и липса на достатъчна двигателна активност, организирали са акция за почистване и облагородяване на двора на гимназията.

21 училища от Пловдив и областта са се присъединили към инициативата, като днес 10 от тях получиха грамоти и сертификати. На второ място по точки след ПГЕЕ се класира ЕГ „Иван Вазов”, която също получи парична премия.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.