6 са призьорите с парични награди, с които те ще могат да закупят спортни стоки за физкултурните си салони

Сдружение БГ Бъди активен и Община Пловдив отличиха най-активните учебни заведения от Пловдив, включили се в Европейски ден на спорта в училище през тази година. 6 са общо призьорите с парични награди, с които те ще могат да закупят спортни стоки за физкултурните си салони. За най-активно училище под тепетата бе избрано Професионална гимназия по електроника и електротехника, а за най-активна детска градина – ДГ “Буратино”. Останалите подгласници са ЕГ “Иван Вазов”, ОУ “Д.Талев”, ДГ “Албена” и ОУ “Васил Петлешков”.

През тази година в Деня на спорта в училище се включиха близо 400 учебни заведения  от над 200 населени места от  цялата страна. Въпреки пандемията разнообразната програма включи всякакви видове физическа активност, спорт и игри; широко отразяване в социалните медии, като над 98% от активностите успяха да се състоят присъствено. Повече от половината от участващите учебни заведения бяха организирали тематично празника, като основните теми бяха: активни пространства и  чисто събитие – за разделно събиране на отпадъци и промотиране на култура и отношение към средата.

Събитието е включено в ежегодната инициатива за насърчаване на физическата активност и масовия спорт NowWeMOVE. Програмата е съфинансирана по програма Еразъм+ на Европейската комисия.