Ученици и родители ще могат да се запознат със специалностите и учебната програма и да разгледат модерната база

Ден на отворените врати за кандидат-гимназисти и техните родители обявява Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“ на 5 юли. Преподаватели по специалните предмети ще отговарят на въпроси, свързани с учебната програма, възможностите за практическо обучение и бъдеща реализация на учениците. Седмокласниците ще могат да разгледат базата, която бе изцяло реновирана преди три години, и да влязат в кабинетите по практика.

Специалността „Архитектурна реставрация“ дава възможност на завършващите да се реализират като технически ръководители при строителство с налични археологически находки, при укрепване и възстановяване на ценни архитектурни обекти, да работят в офертни отдели на строителни компании, да трасират сгради и съоръжения.

Завършващите „Строителство и архитектура“ могат да бъдат технически ръководители във високото строителство, да работят като технически сътрудници и във фирми за строителен надзор, в технически и офертен отдел на големи строителни компании, както и в техническите служби на общини (кметства).

Изучавайки основно геодезия, фотограметрия и картография, избралите специалност „Геодезия“ получават подготовка и по маркшайдерство, земеустройство, пътно и парково строителство, което ги прави технически ръководители на обекти. Те участват в научни експедиции до неизследвани земи за съставяне на топографски карти.

Гимназистите, приети в „Транспортно строителство“, получават знания и умения, свързани с проектирането, строителството и поддържането на пътища, улици, ЖП линии, инженерни съоръжения и конструкции. Могат да работят като строителни техници в проектантски бюра, на строителни обекти и във всички фирми, свързани с пътно и железопътно строителство. Участват в решаването на градоустройствени проблеми.

Специалност „Парково строителство и озеленяване“ дава познания в областта на инженерните, биологическите науки и екологията: строителни материали, паркова архитектура и фитодизаин, парково строителство, парково и ландшафтно проектиране, декоративна дендрология с разсадници, цветарство. Учениците добиват знания от теория на композицията, история на изкуството: рисуване, паркова перспектива.

В специалност „Водно строителство“ се изучават съвременните методи и начини за водоснабдяване и канализации на населени места, жилищни сгради и промишлени обекти, пречистване на питейни и отпадъчни води, корекция на реки, напояване и отводняване на площи, язовири. Учениците усвояват знания и умения за проектирането, строителството, монтажа и експлоатацията на обектите, свързани с водното строителство. Работи се с програмен продукт AutoCAD за изчертаване на строителни чертежи.

Обучаващите се за брокери на недвижими имоти получават познания за различните технологии на строителство, познания от кадастър, регулация, ЗУТ, както и различни нормативи за строителство, икономика и правно законодателство.

Учениците и родителите ще могат да разгледат учебните кабинети, строителния полигон с работилниците, библиотеката с близо 17 000 тома, компютърните и зрителната зала, петте интерактивни борда и мобилния клас.

Повече на сайта на гимназията: pgasg-plovdiv.com

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.