От ОП „Организация и контрол на транспорта“ са освежили 300 пешеходни пътеки, обновили са LED осветлението около училища и детски градини

Предприетите мерки за безопасност по пътищата в началото на учебната година коментираха на среща днес кметът Здравко Димитров, зам.-кметовете по транспорт – Тодор Чонов, по обществен ред и сигурност – Йордан Ставрев, директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов, шефът на ОДМВР старши комисар Димитър Балев, началникът на Охранителна полиция комисар Костадин Костов, началникът на Пътна полиция главен инспектор Йордан Милушев и началникът на Общинска полиция главен инспектор Тодор Боюклийски.

На 15 септември ще има полицейски патрули около двете езикови гимназии на бул. „България“, които да регулират трафика, за да няма струпвания на автомобили. Пет линии на градския транспорт ще се движат през по-кратки интервали, за да се улесни придвижването на всички 2400 ученици от двете гимназии.

Патрули ще има в пиковите часове, между 7 и 9 ч. сутринта и 16 и 18 ч. вечерта, и на други натоварени кръстовища като това на бул. „Копривщица“ и „Пещерско шосе“. Органите на реда ще съдействат на местната администрация и по регулирането на трафика в участъците в ремонт – бул. „Хаджи Димитър“, бул. „Дунав“ и др.

В навечерието на първия учебен от ОП „Организация и контрол на транспорта“ са освежили 300 пешеходни пътеки, обновили са LED осветлението около училищата и детските градини.

Зам.-кметът по транспорт припомни, че след проведена обществена поръчка предстои закупуването на вертикална сигнализация, с която да се ограничи паркирането и престоят на автомобили в най-дясна лента по трилентовите булеварди.