Надявам се по-скоро да се намери решение, изготвил съм заповеди за извънредни инструктажи на учителите, които ще дежурят, каза директорът Николай Радев

Инфарктният ремонт, който нажежи страстите в Английската гимназия до краен предел това лято, съвсем няма да завърши до средата на октомври. Това бе крайният срок, даден на фирма „Термикс“, която обаче изненадващо прекрати работа и напусна обекта. Мотивът, който изтъкнали пред директора Николай Радев е, че не могат да се справят в срок, а и средствата не стигали. За извършеното до момента те са взели 150 000 лева. Учебният корпус не е изцяло саниран, покривът също не е довършен, а идват есенни дъждове. Поставена е частично изолация на мъжкото и женското общежитие, но не е измазана.

На 24 август пред „Уча в Пловдив” управителят Стефан Гочев и техническият директор Марин Теодосиев заявиха категорично, че ще спазят крайния срок по договора с общината и едва след тази дата можели да се отправят обвинения, че не са си свършили работата. Те изтъкнаха като основна причина кратките срокове, тъй като започнали едва на 30 юни, когато приключили учебнита занятия.

„С бърза обществена поръчка, до 10 дни, общината може да избере нова фирма, която да довърши обекта. Лошото е, че всичко е за сметка на децата. Парното в основната сграда е закачено, но не е вързано, а в общежитията стои на пода. Представители на известна пловдивска фирма дойдоха да огледат преди да решат дали да поемат обекта, но заявиха, че трябва да наемат поне трима подизпълнители, за да приключат до два-три месеца“, обясни Николай Радев. Той е помолил за съдействие общинска фирма „Чистота“, която да помогне с разчистване на двора и на пространството около сградите, за да не приличат на строителна площадка за старта на учебната година. Помощният персонал на училището се е заел с класните стаи и фоайетата.

Радев е изготвил заповеди за извънредни инструктажи на учителите, които ще дават дежурства, за да не се допуснат инциденти, тъй като ремонтът ще тече в учебно време.

12 КОМЕНТАРА

  1. Аз съм ученичка в Езикова Гимназия Пловдив,ще бъда 12 клас,също така живея и в женското общежитие.Това е недопустимо,представете си как ние ще живеем “два-три месеца” без парно посред Ноември и Декември.Освен това ремонтната дейност изисква шум,всички ние,които се подготвяме как ще го направим?Бях в двора на гимназията преди около 2/3 дни,мъжкото общежитие дори не е започнато,за какво измазване изобщо говорим???Прозорците на много стаи са същите стари,социалистически дограми,а се води санировка??Освен това тази строителна фирма започна работата си преди средата на май месец(затова бяха отменени Белите Нощи),на което сме свидетели всички ученици.Ако това ви е елитната гимназия с път към “елитните” общежития,по който мога да получа мозъчно сътресение, без капка срам ви заявявам,че сте просто едни западащи овце и уважаемият г-н Радев не спира да бърка във финансите на гимназията,както всеки шибан директор.Така че,мои скъпи съмародници,включени в цялата тази трагикомична ситуация Ви заявявам следното:да го духате :))

  2. Като човек,който учи в Английската и живее в общежитията й вече пета година, съвсем спокойно мога да заявя, че не съм изненадана от всичко това, защото е поредното недоразумение. Наистина никой не обръща внимание на жителите там и нямат никаква представа с каква мизерия сме подложени да се справяме ежедневно. Общежитията имат много по-голяма нужда от вътрешен ремонт, отколкото от външен. Парите можеха да бъдат използвани много по-смислено.

  3. Аглая се изрази изчерпателно, няма нужда да коментирам.

  4. Za otoplenieto na nashite liubimi uchenici shte nabavim pechki na durva tip” Chudo”, a az lichno shte se pogrija da budat razpalvani!

Коментарите са затворени.