Ученици от СУ „П. Евтимий” се включват в събитията по повод Международния ден на земята. ПУ се включва със “Звук и светлина”

2014_2015_0511

„Природата и книгите ни дават криле – всичко е в нашите ръце”. Това е надсловът на хепънинга, който ще се проведе на 21 април по повод Международния ден на Земята и Световния ден на книгата и авторското право в НБ „Иван Вазов“. Ученици и преподаватели от СУ „Патриарх Евтимий“ ще се включат в събитието, което се организира за трета поредна година.

В работилниците, разположени в тревните площи,  децата ще изработват кукли от парцали, птици и къщички за птици от отпадъчни материали, ще участват в игрите „Въпросите на Иви и Енчо“, „Пътят на тока“, на които ще трябва да покажат познанията си за „разумна” къща. На последна спирка – „Митница“, преминалите успешно през всички етапи, ще получат награди и книги на екотематика. Децата ще получат и Екопаспорт, изработен от ИК „Жанет 45“.

Началото на програмата ще бъде поставено в 10.30 ч. в Конферентната зала на библиотеката с викторина. На зелените площи пред залата ще се състои същинската част на хепънинга – демонстрации на тема „Звук и светлина“, представени от преподаватели  на катедра „Експериментална физика“ в Пловдивския университет. Ще има изложба на книги на биотематика, представяне на табла за използване на различни видове енергия.