Повече от 440 детски и учебни заведения са били партньори в европейски проекти за сътрудничество

Повече иновативни проекти във всеки сектор на образованието да се финансират при бъдещото развитие на „Еразъм+“. Това предвижда визията за европейската програма в България, представена на срещата на Генералните директори за училищното образование, която се проведе в София в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Европейската оценка на програмата показва, че 93 % от учащите и 98 на сто от учителите са удовлетворени от участието си в програмата. От Националната агенция по „Еразъм+“ акцентираха върху нуждата от отваряне на програмата с цел включване на по-малки училища и организации, които кандидатстват за първи път.
От началото на настоящия програмен период (2014-2020г.) са финансирани над 140 проекта за мобилност на български училища и детски градини. Повече от 440 детски и учебни заведения са били партньори в европейски проекти за сътрудничество. Над 1200 учители са включени в обучение в други европейски страни, а над 5800 преподаватели са взели участие в партньорски проекти.

Акцент на срещата бе и необходимостта от изучаването на чужди езици, постигане на по-добро образование и взаимно признаване на дипломи, за да могат младите хора да си намерят работа навсякъде на континента.

София Ериксън, директор на Генерална дирекция „Образование, младеж, спорт и култура” в Европейската комисия, подчерта, че предстои още работа в областта на училищното образование и че в резултат на направените предложения Комисията има възможност да преосмисли отделни намерения, за да отговори на очакванията на държавите членки за постигане на общите цели.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук