rbt

Стихотворението „Пролет“ в конкурса за краснопис на СУ „Никола Вапцаров“ по повод половинвековния юбилей на школото

Пано с лика на Вапцаров грейна на фасадата на училището, което носи името на поета идеалист. На паното е изписано и посланието от знаковото стихотворение „Вяра“ – „За него – Живота – направил бих всичко“.

„Годината е 1969. Градът е Пловдив. Кварталът е „Юрий Гагарин“. Открива се ново училище на името на видния български поет Никола Вапцаров. Вече 50 години обучаваме децата на района. Всички събития от януари до декември, когато е официалното честване, ще минат под знака на половинвековния юбилей“, разказва директорът на училището Елена Александрова.

Заедно с поставянето на паното е проведен и конкурс за краснопис за децата от начален курс. Те вложили цялото си старание да изваят стиховете от „Пролет“.

Училищто е партьор по проект на „Пловдив – Европейска столица на културата“ с „Мета арт“. В него се включиха младите майстори, които се обучават в единствената у нас паралелка по бижутерство. Те показаха сътворените изделия в галерия „Тракарт“, а сега предстои да открият и самостоятелна изложба.

На 23 април предстои  трдиционният Великденски концерт и базар. Средствата от него ще бъдат за събитията по повод 50-годишнината.