Кметът на Пловдив Иван Тотев ще запали светлините на коледното дърво пред сградата на общината на 30 ноември от 17.30 часа. След церемонията той ще отправи поздрав към  пловдивчани и гостите на града. Елхата е висока 13 метра и е с над над 4 хиляди зелени клончета. Тежи около тон. Декорацията е от хармонично разположени малки, средни и големи звезди, съчетани с червени и сребърни топки. Около елхата има гирлянд, който вечер ще свети в студена светлина. Единадесет души от фабриката производител в Раковски са ангажирани с издигането и украсяването на елхата, което ще приключи днес.

За доброто настроение ще се погрижат млади пловдивски дарования. На сцената първо ще се качат певците от вокална формация „Омайниче“, в чийто репертоар има детски забавни песни, хорова и църковна музика, поп и фолклорни обработки.

Единствената школа по каба гайда в града – тази в читалище „Гого Мавров“, ще пренесе присъстващите в Родопите. Ръководителят Веселин Козарев привлича в състав „Родопчани“ не само възрастни, но много деца и младежи. В гайдарската и певческата група вече  участват 40 млади дарования, които изпълняват автентични песни, мелодии и хора̀, наследство от старите родопски гайдаджии. В самодейния състав свирят рамо до рамо три поколения гайдари.

Хореографски композиции ще представи фолклорен танцов ансамбъл „Седенчица“, съзаден преди шест години от Нели Карабахчиева съвместно с бивши и настоящи ученици от СУ “Св. Св. Кирил и Методий”. За краткия период от своето създаване ансамбълът е носител на златен медал Балкански шампионат по фолклор, първо място за хореографска разработка от  Балкански фолклорен фестивал и на Международен фолклорен фестивал „Златен прах“.