DSCF8261

Еко палети оформят масите и пейките на класната стая на открито, на която се радват вече учениците от СОУ “Никола Вапцаров”. Тя е изградена със средства на Училищното настоятелство и пари, събрани от благотворителния коледен базар на учениците. Десетте пейки и петте маси са подредени в двора, където вече са се раззеленили храстите, дърветата и цветята, посадени от децата. Днес, по повод Деня на Земята, бяха посадени още две брези. Така че децата ще имат естествена сянка, когато седнат да подготвят уроците си за следващия ден.

DSCF8268

Страхотно е, много по-приятно е да си пишеш домашните навън, когато времето е топло. Някак по-лесно се решават и задачите, казват четвъртокласници. Откритата класна стая се използва за нуждите на целодневното обучение, обяснява директорът Елена Александрова. Това е била мечтата на бившия начален учител от училището Лили Тодорова, която вече е сбъдната. В съседство на класната стая е детската екоплощадка, където играят първолаците в междучасието.

Въпреки че външните врати на двора се заключват вечер, опасенията на ръководството са външни лица да не посегнат на новите придобивки.

DSCF8271