Трима са от училища, останалите – от детски градини

Шестима нови учители са с установена коронавирусна инфекция, сочат данните на областната управа за изминалото денонощие

В ОУ „Душо Хаджидеков“ хе заболял учител по информационни технологии, но не се налага карантина, тъй като последното му посещение в училище е било на 5 ноември.

Преподавател по английски език от СУ „Хр.Ботев“ в Съединение е дал положителна проба, но той е бил за последно на работа на 29 октомври и не се налага карантина.

Първолаците от ОУ „Хр. Смирненски“ в Раковски обаче са поставени под карантина, тъй като се е разболял класният им ръководител. Последното посещение на началния учител в училище е било на 12 ноември.

В детска градина „Райна Княгиня“ в Стамболийски също има заболял учител. Той е бил в детското заведение за последно на 16 ноември, налага се карантина на контактните деца и персонал.

Предучилищният педагог на 2 б група в детска градина „Бисер“ с. Труд е с коронавирус, затова децата и персоналът се поставят под карантина. Той е бил за последно в детското заведение на 11 ноември.

Сред новодиагностицираните е учителят на 3 а група на пловдивската детска градина „Наталия“. Карантина не се налага, тъй като последното й посещение в детското заведение е било на 30 октомври.

Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.