Заболял е и контактен първокласник, но не се налага карантина

По информация на здравните власти  за изминалите 24 часа  е установен Ковид -19 в две детски заведения в Пловдив. Заболели са двама учители. Те са от ДГ  „Дъга “  – 2 б група, и  ДГ „Здравец“, 2 б група. И при двата случая е наложена е карантина на контактните деца и персонала.

В  училищата са установени положителни проби на начален учител в СУ „Черноризец Храбър“. Той е класен ръководител на 3 а  клас, затова е наложена карантина на паралелката. В СУ  „П. Яворов“ също е заболял начален учител. Той ръководи 1 аклас, децата и контактният персонал са поставени под карантина. В ОУ „Васил Левски“ в с. Кърнаре , община Карлово е диагностициран учител, който преподава на 5-7 клас. Последното му посещение в детското заведение е било на 11 ноември, затова не се налага карантина. Не се налага карантина и  в СУ „Константин-Кирил Философ“, където има заболял контактен контактен първокласник.

Областният кризисен щаб ще подпомага координацията между Районния център по трансфузионна хематология и болниците при осигуряването на кръвна плазма за лечение на пациенти с Ковид-19. Това стана ясно след днешната среща между областния управител Дани Каназирева, директора на Кръвния център д-р Соня Джевизова, представители на сдружение “Бизнесът за Пловдив”, дарило апаратурата за извличане на реконвалесцентна плазма, и Нели Иванова от инициативата за набиране на средства за закупуване шоков фризер за съхранението й. Д-р Джевизова съобщи, че вече е изпратен доклад до Здравното министерство за отпускане  на целеви средства за  дооборудването на сектора за даряване на кръвна плазма.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.