Диагностицирани са ученици от СУ „П. Евтимий”, ОУ „Д. Хаджидеков” и ОУ „Яне Сандански”

Нови три класа са поставени под карантина заради случаи на коронавирус, съобщиха от областната администрация.

На 17 октомври е диагностициран е ученик от 7 а клас на СУ “Патриарх Евтимий”. Той е бил за  последно в училище на 15 октомври. Карантинирани са се учениците от класа на заболялото дете, които от утре преминават на обучение в електронна среда. Предстои да се връчи предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, кратността на дезинфекцията, за правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

Пореден ученик от ОУ“ Душо Хаджижеков е показал положителна проба. Вчера е диагностицирана ученичка от 6 г клас, чието последно посещение в училището е било на 9 октомври. Класът е карантиниран и е от 13 октомври се обучава онлайн от разстояние поради  друг случай в класа. Връчено е предписание до директора за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

В ОУ “Яне Сандански“ вчера е установен с коронавирус ученик от 4 г клас. Той е бил в клас за последно на 13 октомври. Карантинират се учениците от класа на заболялото дете. Предстои да се връчи предписание до директора.

“Всички случаи се проучват и се взимат съответните противоепидемични мерки от здравните власти. Утре ще заседава Областният кризисен щаб, за да се обсъди епидемиологичната ситуация в областта и завишаване на контрола на местно ниво по спазването на сега действащите мерки“, каза областният управител Дани Каназирева.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.