На патронния празник бяха отличени победителите в национални конкурси и състезания

150 години от рождението на Яне Сандански и 72 от основаването си чества днес училището, което носи името на героя, наричан Пиринския орел.

Децата припомниха знакови моменти от биографията на патрона си, четоха стихове и есета, посветени на дългогодишния ръководител на Вътрешната македоно-одринска революционна организация, състезаваха се и се забавляваха. Представителни групи на ученици от петите, шестите и седмите класове се включиха в подновения преглед на маршовата песен.

Грамоти за издигане авторитета на училището получиха победители от национални конкурси и състезания. Божидара Иванова от 7 клас получи максималните 100 точки на националния кръг на олимпиадата по български език и оценка 6.00 на националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации. Петокласничката Силвия Дакова се класира на първо място на рапира за момичета до 11 години и първово място за момичета до 13 години на националното първенство в Шумен. В Букурещ отново стана първа на рапира за момичета до 11 г. и втора при момичета до 13 г.

Три призови места завоюваха ученици от 6 клас в литературния конкурс “Ако всичко на света е безсмислено, какво ни пречи да измислим някакъв смисъл?”

Отборът на ОУ “Яне Сандански” се класира на почетното трето място в областния кръг на Националното състезание по безопасност на движението.

„ОУ “Яне Сандански” е училище със съвременен облик, което се развива динамично и предлага модерно образование. Стъпвайки на традицията внедряваме иновативни методи на обучение и квалифицираме преподавателите, които вдъхват на младите хора увереността и силата да вървят напред“, казва зам.-директорът Валя Рашева.