Учениците се обединяват за две благотворителни коледни инициативи, като застават и зад акцията на БМЧК „Кутии на приятелството”

Да подкрепи лечението на първокласника Емир Пашаоглу, който е с диагноза остра лимфобластна левкемия. Това реши Ученическият съвет на ОУ „Райна Княгиня” по повод традиционните благотворителни инициативи, които училището реализира в навечерието на Коледа. Децата се обединиха около идеята на помогнат на своя съученик, който е само на 7 години, и се бори за живота си. Учениците от всеки клас ще организират работилници за коледни картички и украшения, които следващата седмица ще подредят на благотворителния базар. Във фоайето на училището ще бъде поставена и кутия за дарения. Събраните средства ще бъдат преведени по сметка за лечението на Емир:

Банка: Банка ДСК ЕАД

IBAN: BG34STSA93000026297730

BIC: STSABGSF

Титуляр по сметка: Ванина Петкова Георгиева

Втората кауза, която училището традиционно подкрепя през последните години, е акцията „Кутии на приятелството” на Българския младежки червен кръст. С помощта на семействата си, децата приготвят подарък в пакет, придружен с послание към друго дете. Препоръката е подаръците изненада да бъдат книга или играчка, придружени с лакомство. Красиво опакованите пакети ще бъдат раздадени на малките пациенти от детските отделения на пловдивските болници в навечерието на празниците. Доброволците на БЧМК ще посетят децата, ще поиграят с тях и ще ги зарадват с подаръците, събрани от техни връстници.

Кутии на приятелството приготвят също в ОУ „Душо Хаджидеков”, ОУ „Васил Петлешков”, СУ „Любен Каравелов”, СУ „Хр.Г.Данов” и ДГ „Мая”.