OУ “Райна Княгиня” преминава изцяло на дистанционно обучение от днес. До 29 октомври включително всички ученици от първи до седми клас ще учат онлайн.

Това става със заповед на просветния министър, а предписанието на здравната инспекция е заради 20 случая на коронавирус – 12 от персонала и 8 сред ученици.

Това е първото училище в Пловдив, което тази есен прекратява напълно присъственото обучение заради коронавируса. Други три гимназии бяха онлайн минарата седмица заради ремонтни дейности на сградите на учебните заведения.

“Всички ученици са обезпечени технически и има създаден ежедневен режим. За всеки клас в начален курс има виртуална класна стая, а за прогимназиален етап – по всеки предмет за всеки клас. Създали сме класни стаи за следобедните занимания, за логопеда, педагогическия съветник и ресурсния учител”, каза временно изпълняващият длъжността директор Теменужка Тошева. За родителите, които не разполагат с устройства, училището е осигурило такива и е оказало подкрепа за забравени имейли и пароли.

Идеята е да бъде прекъснато разпространението на инфекцията и на 2 ноември всички ученици да се върнат в училище, без да се налага обучение на ротационен принцип.