Третата национална награда, която дойде в Пловдив, е за инспектор Ботьо Гиргинов от „Пътна полиция“

Три национални награди за пътна безопасност спечели Пловдив на снощната церемония в “София Хотел Балкан”. Градът под тепетата имаше общо 11 номинации, но с  приз бяха отличени ОУ “Алеко Константинов” в категория: “Мир на пътя”;.Студентски съвет на Университета по хранителни технологии за кампанията: “Празнувай отговорно” 2016-2017 г. и инспектор Ботьо Гиргинов от сектор „Пътна полиция“ за  кампании и мероприятия за пътна безопасност, насочени към подрастващи, велосипедисти, пешеходци.

 Конкурсът “Годишни награди за пътна безопасност” се организира за 7-ма поредна година и е насочен към организации и лица с реализирани инициативи в областта на пътната безопасност, добрите практики, повишаване културата на пътя и предотвратяване на пътно-транспортните произшествия.

Освен че има монтирана интерактивна учебна площадка по безопасност на движението, „Алеко“ разполага вече с паркинг с 50 стойки за велосипеди и активно използва виртуалната платформа за обучение по безопасност на движението „На улицата”. Директорът Красимир Ангелов получи грамота и плакет и благодари на организаторите и на своя екип. “Комплексният подход, налична визия и желание за работа са от основно значение за постигането на резултати в едно училище”, каза Ангелов.

УХТ получи отличие за кампанията „Празнувай отговорно”. Нейни инициатори са членовете на Студентски съвет, които успяха да привлекат всички висши училища в страната. Целта на инициативата, която се провежда за трета поредна година в навечерието на 8 декември, е превенция на пътните произшествия със студенти и млади хора, заради употреба на алкохол, наркотици, висока скорост.

Специална награда за личен принос получи инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ.

С номинации за награди бяха още пловдивският район “Южен” за създадените детски площадки по безопасност на движението и открити мултимедийни уроци, както и детските градини “Дъга”, “Слънце” и “Едгар Бороу”.