Решението е взето от Областния кризисен щаб по предложение на началника на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова

Учениците от 5 до 12 клас поетапно се връщат в клас от понеделник, 23 ноември. Решението е взето от Областния кризисен щаб по предложение на началника на Регионалното управление на образование Иванка Киркова. Всеки директор трябва да изготви график за своето училище за присъствено и неприсъствено обучение до Коледа. Предложението и решението са  съобразени с  указанията на МОН и изготвения алгоритъм от министър Красимир Вълчев. Решението е за всички училища в Пловдив и областта.

Училищните директори са уведомени и трябва да представят график до 18 ноември. Той трябва да бъде съобразен със спецификата на самото училище и епидемичната ситуация.

„До края на утрешния ден ще има яснота за всяко едно училище и за кои класове се организира обучение от разстояние в електронна среда, обясни Киркова.

От РУО ще проследят процеса, ще указват методическа подкрепа, както и ще извършват необходимия контрол.

От МОН са предоставени три варианта за организиране на учебния процес, но те могат да бъдат много повече и съобразени с конкретната  ситуация в учебното заведение,  с отсъстващите учители и седмичната им заетост, както и с мнението на родителите, за да се намери най-правилното решение за всяко училище в областта. Според Киркова дори е възможно и промяна на седмичното разписание, защото от МОН е дадена достатъчно свобода за взимане на решения от страна на директорите.

„Ситуацията в момента е трудна за всички, но децата не могат да са затворени вкъщи до пролетта. Това е вредно  за тяхното физическо и психическо и здраве. Разбира се, ще се спазва алгоритъмът и указанията на Здравното министерство при положителните случаи, което  се прави и до сега“, коментира областният  управител и председател на Щаба Дани Каназирева.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.