С допълнителните общински средства ще бъдат надградени функционалностите на инструментите, използвани в обучението 1:1

20 461 лева ще бъдат отпуснати на четирите пловдивски Гугъл референтни училища, които прилагат метода 1:1. С допълнителните средства ще се осигури дофинансиране във връзка с надграждане на функционалности на инструментите, използвани в учебния процес, при който всеки ученик и учител имат свое електронно устройство и персонален акаунт. Предложението на кмета Здравко Димитров ще бъде гласувано на предстоящата сесия на Общинския съвет на 7 декември.

ЕГ „Иван Вазов“ ще получи най-голямата сума – 7 571 лева. За ПГ по хранителни технологии и техника са определени 4 986 лева, за ОУ „Яне Сандански“ средствата са 4 314, а за СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – 3 590 лева. С тях ще бъде активиран пакет от допълнителни настройки за всички учители и ученици в четирите училища. Моделът 1:1 е основан на използването технологиите за развитието на дигиталните компетентности, добиване на знания и умения по всички учебни предмети, поощряване на екипната работа и стимулиране на ученето от различни източници.

Припомняме, че през юни 2019 година ЕГ „Иван Вазов“ стана първото референтно училище не само у нас, но и на Балканите. Новината бе обявена в Пловдив от мениджъра на Google по внедряването на образователни приложения приложения (G Suite) в Европа, Близкия изток и Африка Дийн Стоукс, който тогава взе участие в национална конференция “Училище в облака”.

Преди по-малко от месец и останалите три пловдивски училища станаха част от семейството на референтните училища на Google. За да бъде едно училище референтно, означава да използва по иновативен начин технологиите в образователния процес на 21 век. Световният гигант официално потвърди, че трите учебни заведения отговарят на високите стандарти за обучение, активна употреба на облачните платформи и прилагане на дигитални технологии.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.