ЕГ „Иван Вазов“ отваря врати тази събота за всички бивши и настоящи ученици по повод 65-годишнината на училището

Да влязат отново в класната стая, да седнат на чина или да застанат пред дъската, но не черната, а с дистанционно в ръка, за да управляват мултимедията. Преживяването ще бъде възможно за бившите ученици на Езикова гимназия “Иван Вазов”, за които някогашната Руска ще отвори врати по повод своята 65-годишнина. “Срещата на поколенията” е сред последните в поредицата събития в рамките на честванията през цялата настояща 2023-та година.

Тя ще бъде открита на 4 ноември в 11 часа в сградата на училището със среща разговор, в която в годините назад ще се върнат  бивши и настоящи директори, учители и ученици. Програмата включва интересни участници, които ще провокират гостите да “видят” любимото училище през различни гледни точки. Ще се включат настоящи учители в ЕГ “Иван Вазов”, бивши възпитаници на гимназията, както и техни колеги днес, които някога са ги изпитвали пред черната дъска; ученици, чиито родители също някога са учили тук; успешни в житейската си реализация бивши ученици.

„Подготвили сме изключително богат снимков материал, който да пресъздаде историята на нашето училище и да онагледи разказите, които ще да чуем“, казва директорът Вихра Ерамян.

Всеки гост ще има възможността да се разходи из коридорите, да влезе в избрана от него класна стая, за да си припомни юношеските години. На посетителите ще бъде представена и осъвременената база –  новият STEM център, в който ученици и учители ще демонстрират как днес се случва обучението по природните науки.

Гостите ще бъдат “притеснени” от снимачен екип, който прави видео интервюта с бивши кадри за филма “Успешните ученици на ЕГ “Иван Вазов”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.