ЕГ „Иван Вазов“ отваря врати тази събота за всички бивши и настоящи ученици по повод 65-годишнината на училището

Да влязат отново в класната стая, да седнат на чина или да застанат пред дъската, но не черната, а с дистанционно в ръка, за да управляват мултимедията. Преживяването ще бъде възможно за бившите ученици на Езикова гимназия “Иван Вазов”, за които някогашната Руска ще отвори врати по повод своята 65-годишнина. “Срещата на поколенията” е сред последните в поредицата събития в рамките на честванията през цялата настояща 2023-та година.

Тя ще бъде открита на 4 ноември в 11 часа в сградата на училището със среща разговор, в която в годините назад ще се върнат  бивши и настоящи директори, учители и ученици. Програмата включва интересни участници, които ще провокират гостите да “видят” любимото училище през различни гледни точки. Ще се включат настоящи учители в ЕГ “Иван Вазов”, бивши възпитаници на гимназията, както и техни колеги днес, които някога са ги изпитвали пред черната дъска; ученици, чиито родители също някога са учили тук; успешни в житейската си реализация бивши ученици.

„Подготвили сме изключително богат снимков материал, който да пресъздаде историята на нашето училище и да онагледи разказите, които ще да чуем“, казва директорът Вихра Ерамян.

Всеки гост ще има възможността да се разходи из коридорите, да влезе в избрана от него класна стая, за да си припомни юношеските години. На посетителите ще бъде представена и осъвременената база –  новият STEM център, в който ученици и учители ще демонстрират как днес се случва обучението по природните науки.

Гостите ще бъдат “притеснени” от снимачен екип, който прави видео интервюта с бивши кадри за филма “Успешните ученици на ЕГ “Иван Вазов”.