Класната на 6 а клас от СУ „Димитър Матевски” Галя Янева бе възстановена на работа

Заповедта за преждевременно пенсиониране на преподавателя по български език от СУ „Димитър Матевски” Галя Янева бе отменена днес. Учителката, заради която в понеделник протестираха родители и ученици от 6 а клас, който тя ръководи, е възстановена на работа, считано от 8 юли.

Както “Уча в Пловдив” писа, след годишния педагогически съвет на 5 юли Янева е била повикана при техническия изпълнител на училището, за да получи предизвестие за ранно пенсиониране. Тя обаче отказва да го подпише, тъй като навършва години за пенсиониране през юли 2021. Тя е главен учител, с първа квалификационна степен и председател на структурата на НУС.

В първия ден на седмицата родителите се събраха в двора на училището и се срещнаха с директора Мариана Златанска, за да изразят недоволството си. Те заявиха, че масово ще преместят децата си, ако Янева не бъде върната. Желанието на семействата бе госпожата да изведе децата догодина, когато са 7-класници и им предстои прием в гимназия.

Днес Янева е била повикана и информирана от директора, че заповедта за ранно пенсиониране е отменена и тя се връща на работа при старите условия.

1 КОМЕНТАР

  1. Поздравления за разумното решение! Успех на децата и учителите през следващата учебна година!

Коментарите са затворени.