Гравирана дървена поставка за мобилен телефон за четиримата зрелостници с най-висок успех

Отличникът на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване е момиче и днес се дипломира с успех 5.94. Венелина Иванова завършва „Интериорен дизайн“ и получи първа дипломата си на церемония в Актовата зала на училището. Тя е и зрелостникът, постигнал изключителен резултат на матурата по български език – 5.67.

„Не съм ходила на частни уроци, разчитах единствено на подготовката в училище. Но да не забравяме, че ни преподава най-невероятният учител по български и литература и това е Маргарита Терзийска. Още от началото на годината започна да ни готви, даваше ни пробни тестове, изпитни варианти от предишни години, които да решаваме по време на онлайн обучението, след което коментирахме грешките. Явно това е било достатъчно, за да се подготвя добре, щом имам подобна оценка“, казва Венелина. Отличният резултат ще й послужи като вход за Лесотехническия университет, където е избрала перспективната специалност „Инженерен дизайн“.

Директорът Константин Костадинов не без гордост заяви, че е щастлив да връчи дипломите на всички 18 зрелостници. Три са талисманите на випуска – Венелина, Памела Манолова и Зорница Чопаринова. Представителките на нежния пол са отличници. Памела завършва с 5.51, а Зорница с 5.50 и е избрала да учи „Предучилищна и начална педагогика“ в ПУ. Сред четиримата 12-класници с отличен успех е и Радослав Живков – 5.73. Той също смята да продължи обучението си в Лесотехническия университет, но се колебае между „Инженерен дизайн“ и „Компютърни технологии в мебелната индустрия“. Отличниците получиха грамоти и гравирана дървена поставка за мобилен телефон.

Петър, който също завършва „Интериорен дизайн“, ще кандидатства „Зъботехника“ в Медицинския колеж. Въпреки че завършва дуална паралелка „Мебелно производство“, Росен смята да се занимава с изграждане на фотоволтаични системи, даже вече има оферта за работа в такава компания.

„Радвам се, че всеки от вас е намерил своя път, пожелавам да продължавате да се развивате и реализирате, защото бизнесът има нужда от вас“, каза Костадинов.

1 КОМЕНТАР

  1. Авторът да си свери информацията – фамилиите на учениците са грешно изписани!

Коментарите са затворени.