Патронен празник в онлайн режим отбеляза 62-годишнината на ЕГ „Пловдив”, „Сън в лятна нощ” като фентъзи представи театралната школа към училището

„62 години Английската гимназия е символ на труд и просперитет, водещо учебно заведение, дало на света високо подготвени кадри. За съжаление, въведеното извънредно положение и строги мерки за социално дистанциране не ни позволяват да сме заедно в този специален ден, но ние сме решени да споделим успехите”.

С вълнуващо онлайн обръщение на директора Николай Радев започна тази сутрин патронният празник на Езикова гимназия „Пловдив“. След като изброи имената на най-заслужилите ученици и учители през настоящата учебна година, той обеща да им връчи грамотите за особени постижения, когато обстоятелствата позволят да се съберат заедно.

Абсолютен рекордьор се оказа 12-класникът Георги Желязков, който е класиран за националните кръгове на пет олимпиади – по български, английски и немски език, по биология и философия. В края на миналата година зрелостникът е спечелил и второ призово място в Международна олимпиада по немски език на Гьоте институт във Фрайбург, Германия.

Равносметката показва, че 80 на сто от възпитаниците на гимназията са участвали в олимпиадите по различни предмети, като половината са класирани за областните кръгове. 8 ученици стигат до националния етап на олимпиадата по български, същият брой събират нужния брой точки за националния кръг по английски език. Петима са класираните по немски, трима – по философия и един – по биология.

Абсолютен прецедент е фактът, че ЕГ „Пловдив” печели всички отличия на Националното многоезично състезание в групата за немски език с втори чужд – английски.

Изключителни са математическите завоевания на 8-класничката Ива Ичевска. От участието си в пет национални състезания по математика, тя има четири златни и един сребърен медал.

Зрелостниците Димитър Фердинандов и Ана Велкова за поредна година са с престижни отличия от национални конкурси по физика.

Николай Радев отчете 54 клуба за извънкласни занимания, като обеща наесен да открие отлаганата няколко пъти изложба на клуб „Палитра”. И завърши с думите на дългогодишния директор на гимназията Любен Христов, че „кирковец на сянка не стои, а сянка пази”.

Поздрав за празника към учениците, учителите, родителите и приятелите на училището от името на Обществения съвет отправи неговият председател Петър Стойчев.

„Брандът „Английска гимназия” се превърна в еталон за качество. Да си част от тази гимназия означава принадлежност към общо минало, към дълговечна традиция, а това е гарант за вечност”, каза в онлайн обръщението си председателят на Ученическия парламент Михаела Пранджева.

Точка на празника сложи запис на постановката “Сън в лятна нощ”, чиято премиера бе през 2018 г. в Драматичния театър. Прочутата Шекспирова комедия „Сън в лятна нощ”, решена като фентъзи, е продукция на театралната школа към ЕГ „Пловдив”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.