Регионалното управление на образованието връчи годишните си награди на церемония в залата на Общинския съвет

19576068_1512610195449057_1498274530_n

11 директори получиха плакети за високи постижения на церемония в залата на Общинския съвет в Пловдив снощи. Регионалното управление на образованието връчи годишните си награди на учители и директори от областта. Началникът Иванка Киркова уточни, че тази година правото да номинират в отделните категории са имали не само тя и експертите от Регионалното управление, но също директори, обществени съвети и училищни настоятелства, институции.

За разлика от предишни години, когато наградата за директор бе само една, тази година от 19 номинирани отличия получиха 11 школски шефове. Киркова не скри, че нейно предложение е директорът на Националната търговска гимназия Славейка Иванова. Припомняме, че през май тя получи и наградата „Иван Рилски” за принос в образованието, която й бе връчена от просветния министър Красимир Вълчев в Троянския манастир. „Приемам наградата като успех на целия екип на гимназията”, каза Иванова.

Плакети получиха също директорът на Спортното училище Илияна Данчева, Цветанка Попова – ОУ „Никола Вапцаров” – Асеновград, Гергана Тончева – НУ „Кл. Охривски” в село Войсил, Христо Андонов – ОУ „Петко Каравелов” – Асеновград. С наградата на РУО бяха удостоени още директорът на ОУ „Душо Хаджидеков” Георги Стефанов, на ОУ „Панайот Волов” – Цонка Жиговечка, на ОУ „Димчо Дебелянов” – Цветанка Крекманска и на СУ „Софроний Врачански” – Пенко Рисков. Отличие бе връчено също на Кремена Алексиева – ОУ „Христо Ботев” – Раковски, Марияна Маджирова – Професионална гимназия по хранене и туризъм и Ваня Христова – директор на детска градина „Първи юни” в Карлово.

19550839_1512617395448337_1281259873_n

За най-добър специалист в категорията за предучилищно образование бе обявена Милена Богданова от ДГ „Малкият принц”. Двама учители бяха отличени в раздела „Начален етап” – Недялка Томаатанасова от ОУ „Георги Караславов” в Първомай и Мариана Иванова от ОУ „Христо Ботев” в село Крумово. Четирима преподаватели получиха статуетки за високи постижения в прогимназиален етап – Сузана Джанекова – старши учител по математика в ОУ „Душо Хаджидеков”, Димитрия Цветанова  – старши учител по български език, ОУ „Княз Александър I”, Мария Семерджиян – старши учител по английски език, ОУ „Антим I”, Елена Бижева – старши учител по история в СУ „Димитър Матевски”.

Като най-добри гимназиални учители бяха определени 7 педагози – Борис Михайлов – преподавател по история и зам.-директор на Математическата гимназия, Невена Ичевска – преподавател по български език в Математическата гимназия, Георги Найденов – старши учител по музика в СУ „Любен Каравелов”, Славка Стойчева – учител по английски език в СУ „Кирил и Методий” – Асеновград, Тодор Мустакеров – старши учител по математика в Хуманитарната гимназия, Янушка Узунова – преподавател по химия в Хуманитарната гимназия, Даниела Генчева – учител по физическо възпитание в СУ „Васил Левски” – Карлово.

Квестори, изпълнили отлично своите задължения при провеждането на националното външно оценяване и на държавните зрелостни изпити, бяха отличени с грамоти. Те са номинирани от директорите на училищата, в които са били разпределени. 14 квестори, ангажирани с изпитите на 7-класниците, и 13 – с провеждането на матурите, получиха поздравления за отлично свършена работа.

Началникът на РУО връчи грамотите и на тазгодишните носители на наградата на МОН „Неофит Рилски”. Те се присъждат ежегодно в навечерието на 24 май.

ОУ “Райна Княгиня” получи грамота от МОН за отлична организация на националната олимпиада по география, която се проведе в Пловдив.

19512466_1512611262115617_226406164_n