Първото място в трите възрастови групи на конкурса за най-оригинална интерпретация на приказка или книга завоюваха СУ „Св. Седмочисленици ”, ОУ „Димитър Талев”и  СУ „Константин-Кирил Философ”

20 състава се включиха в Четвъртия ученически конкурс за най-добра драматизация на приказка или част от книга, организиран от Народна библиотека „Иван Вазов“, Община Пловдив и Регионално управление на образованието. В надпреварата по повод Световния ден на книгата и авторското право участваха арт състави от всички пловдивски училища. Младите таланти се конкурираха в три възрастови групи – от първи до четвърти, от пети до седми и от осми до дванадесети клас. Жури в състав: Десислава Иванова– сценограф и костюмограф, и актьорите Стефан Попов и Ивайло Христов отличи днес най-оригиналните интерпретации.

Плакет за най-добро представяне в първа възрастова получи театрално студио „Арлекин“ при СУ „Св. Седмочисленици“ за драматизацията на „Меко казано“ по Валери Петров. Второто и третото място спечелиха децата от ОУ „Пенчо Славейков“  за драматизации на „Житената питка“ и „Под гъбката“.

Драматизацията по книгата на Елизабет Генгер „Изгубени в чата” донесе плакет за най-добро представяне на ОУ „Димитър Талев“. Диплом за второ място бе присъден на ОУ „Елин Пелин“ за театрална версия на откъс от „Немили-недраги” – Речта на Странджата. Трето място зае театрална формация „Меко казано“ при СУ „Симон Боливар“ за драматизация на „Любовта, без която не можем“.

При гимназистите с плакет за най-добро представяне бе удостоено театрално студио „Мелпомена“ при СУ „Св. Константин-Кирил Философ“ за драматизация на „Госпожа министершата“ по Бранислав Нушич. Диплом за второ място получи съставът от Националната търговска гимназия с ръководител Нъварт Мардиросян за „Женско царство“.

Драматизация на „Неспящата красавица“ донесе поощрителна награда за СУ „Любен Каравелов“.