Учител номер едно по спортна подготовка е Ботко Трендафилов, за педагог на годината бе обявена Радка Делчева. Валентин Байрактаров бе награден като най-добър възпитател

Плувкинята Диана Петкова, която завоюва шесто място на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, оглави топ 10 на Спортното училище. По традиция всяка година навръх патронния си празник учебното заведение, което носи името на Апостола, отличи най-изявените ученици и преподаватели. Под номер 1 се нареди състезателката от ПК „Спринт”, която  има първи места на държавни турнири и подобрени национални рекорди. Неин треньор е Ботко Трендафилов. Той пък бе обявен за най-добър учител по спортна подготовка.

Второ място зае Пламен Емилов – спортна стрелба – АСК „Тракия“, който завоюва 16 място на Младежките олимпийски игри. Награда като класиран на трето място получи Димитър Петров – кану-каяк – СККК „Чипилски“, завоювал пето и десето място на Европейски първенства и първо на Държавно.

Йордан Арнаудов – борба класически стил от СКБ „Локомотив“, се нареди четвърти в училищната класация. През изминалата година той зае пето място на Европейско и първо на Държавно първенство.

Петата позиция е за Николай Стоичков – вдигане на тежести от СКВТ „Марица“. Ники успя да стане шести на Европейско и първи на Държавно. Димитър Данаилов– вдигане на тежести от СКВТ „Марица“, е шести. Състезателят се класира на осмо място на Европейското.

Седмата позиция бе отредена за плувеца Светлозар Николов – ПК „Спринт“. Той има 13 място на Европейско и първи места на Държавни турнири.

Гребкинята Магдалена Тошкина се оказа осма. Състезателката на СК „Хеброс“ може да похвали с бронз от Балкански първенства и с първи места на Държавните турнири. Деветата в класирането отново е гребкиня и това е Иванина Петрова. Тя също е състезател на СК „Хеброс“, има бронз от Балкански и първи места от Държавни първенства. И десетото място е за гребец от СК „Хеброс” – Христо Кирачен – участник на Балкански шампионати и носител на първи места от Държавни първенства.

Отборните победители са двама.  Това са ВК „Марица“ – първенци до 15 години, и БК „Академик –Бултекс“ – 14 годишни – Републикански шампиони и носители на Купата на Република България.

Преподавателят по музика Радка Делчева получи награда за най-добър учител, а сред възпитателите първенец се оказа Валентин Байрактаров.

Празникът завърши подобаващо с училищния химн, а представителна група поднесе венци пред паметника на Апостола по време на общоградското честване.