Отпускат 40 000 лева за ремонт на стаи и санитарни възли с цел увеличаване приема на 3-годишните в Коматево

40 000 лева ще бъдат преведени по сметката на детска градина „Ралица“ по решение на Общинския съвет. Средствата са предназначени за разкриването на още една първа група в детското заведение. Това става по настояване на родители, подкрепено от директора на детската градина в квартал „Коматево” Мариана Радичева.

30 000 лева са необходими за ремонта на стаите и санитарните помещения. Те се намират в старата сграда на детското заведение и в тях е имало яслена група. 10 000 от гласуваната сума е предвидена за ново оборудване, легла и шкафчета.

От края на миналата година 100 деца от квартала се обучават и възпитават в четирите групи в новата постройка, две от които са яслени. Осигурена е топла връзка със старата сграда, локално парно за зимата и климатици за летни месеци, независима соларна система подгрява водата в 500-литров бойлер.

Всяка от групите в новото крило на градината разполага със собствена модерна детска площадка, отговаряща на съвременните стандарти за безопасност. Това стана възможно след събарянето на бараките в двора, строени през 1971 г. и използвани до миналата година за учебни занимания на децата.