Отпускат 40 000 лева за ремонт на стаи и санитарни възли с цел увеличаване приема на 3-годишните в Коматево

40 000 лева ще бъдат преведени по сметката на детска градина „Ралица“ по решение на Общинския съвет. Средствата са предназначени за разкриването на още една първа група в детското заведение. Това става по настояване на родители, подкрепено от директора на детската градина в квартал „Коматево” Мариана Радичева.

30 000 лева са необходими за ремонта на стаите и санитарните помещения. Те се намират в старата сграда на детското заведение и в тях е имало яслена група. 10 000 от гласуваната сума е предвидена за ново оборудване, легла и шкафчета.

От края на миналата година 100 деца от квартала се обучават и възпитават в четирите групи в новата постройка, две от които са яслени. Осигурена е топла връзка със старата сграда, локално парно за зимата и климатици за летни месеци, независима соларна система подгрява водата в 500-литров бойлер.

Всяка от групите в новото крило на градината разполага със собствена модерна детска площадка, отговаряща на съвременните стандарти за безопасност. Това стана възможно след събарянето на бараките в двора, строени през 1971 г. и използвани до миналата година за учебни занимания на децата.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.