SONY DSC

Престоят на ден в лятна занималня е между 15 и 20 лева, групите са с до 10 деца

Частните занимални, езикови школи, детските центрове и зоните за игра отварят от 1 юни. За да се спазват противоепидемичните изисквания, те трябва да работят с 30% от капацитета си, като на всяко дете в помещенията се падат поне 4 кв. м. площ. Летните занимални вече се готвят да започнат работа в понеделник и стартираха записването, въпреки че все още се очакват точните изисквания на здравното министерство.

Деца между 5 и 14 години ще посрещне лятната занималня на образователен комплекс „Стоян Сариев“. Обучението ще се води в малки групи с до 10 деца от 8.30 до 16 часа. Таксата е 110 лева на седмица, като в нея не е включена храната. Ако родителят плати за един месец, ползва отстъпка и цената става 400 лева.

От 1 юни отваря и частна занималня „Талантите“, където за малчуганите са предвидени ежедневни занимания по четене, писане, математика и английски, игри на открито на обезопасена спортна площадка и в богато озеленен двор. За улеснение на родителите има осигурен обяд и закуски – сутрин и следобед.

Занималня „Дъга“ предлага вариант за целодневен и полудневен престой, съответно срещу такса от 20 и от 15 лева. Допълнително се заплащат 3.80 лева за обяд.

Лятна занималня “Като лъвовете” също е в готовност да отвори врати, спазвайки изискванията за дезинфекция на помещенията и останалите мерки за сигурност.

От 1 юни вече е разрешено да се провеждат и присъствените летни форми на занимания в училище. Учебните заведения с деца от уязвими групи, които имат обучителни трудности, също са в готовност да започнат лятна работа. Става дума за консултации в рамките на два до четири часа дневно по проекта на МОН „Подкрепа за успех“. В класната стая ще влизат само ученикът и учителят. А помещенията ще се дезинфекцират.

“Учениците, които не са могли да се включат на сто процента в дистанционното обучение, както и тези със специфични образователни потребности, ще бъдат обхванати в индивидуалните занимания в училище”, каза директорът на ОУ „Йордан Йовков“ Таня Николова. Тя очаква последните указания от министерството на образованието, за да организира старта на консултациите.

Лятна академия отваря врати в СУ “Пейо Яворов”. Учениците от 1 до 3 клас ще могат да учат да се забавляват от 5 до 30 юни. Един месец – от 18 юни до 18 юли, са заниманията и игрите за четвъртокласниците.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.