Отборът на ФК „Чавдар“ спечели детския футболен турнир за купата на „Кока-Кола“, който се проведе на стадион „Пловдив“. Надпреварата е част от националната програма „Децата и футболът” и бе организирана от Асоциацията на българските футболисти, със съдействието на Българския футболен съюз.

В състезанието участваха 8 отбора от региона, съставени от момчета, родени през 2009 и 2010 година.

Във финала възпитаниците на треньора Христо Николов от „Чавдар“ победиха ФК Труд с 2:0. И двете попадения паднаха през първото полувреме, а момчетата от Труд (треньор Георги Славов) удариха веднъж гредата.

Третото място зае ФК „Брестник 1948“ след драматичен успех с 2:1 над ФК „Юнайтед“ (Пловдив) в малкия финал. Победният гол падна в последната минута.

Пети в крайното подреждане се нареди ФК „Металик“ 1938 (Сопот) след победа с дузпи (0:0 в редовното време) в регионалното дерби над ФК „Левски“ (Карлово).

В спор за 7-8 място УФК „Васил Левски“ (Пловдив) победи с 2:1 „Атлетик“ (Куклен).

Шампионът бе награден от председателя на Зоналния съвет на БФС – Пловдив Огнян Златков. Той пък получи приза за най-голям принос към турнира, който му бе връчен от координатора в Асоциацията на българските футболисти Николай Христозов. В награждаването на децата се включиха още легендата на пловдивския футбол Владимир Фатов и Иван Димов – управител на стадион „Пловдив“.

Всички участници получиха пълна футболна екипировка, футболни топки и индивидуални награди, осигурени от генералния спонсор на турнира „Кока-Кола“.