Топ реферът Георги Кабаков, кметът на „Тракия” Костадин Димитров и заместникът му Пенчо Малинов връчиха наградите на участниците в третото издание на училищния футболен турнир в най-младия пловдивски район, който се проведе през уикенда.

Отборът на СУ „Черноризец Храбър” спечели купата на кмета на „Тракия” във възрастовата група 3.-4. клас. Това стана след оспорван финален мач с тима на СУ „Св. Софроний Врачански”.

Третото място си поделиха представителните отбори на СУ „Димитър Матевски” и СУ „Св. Седмочисленици”, а всички участници получиха индивидуални медали. Срещите бяха съдийствани от Емил Митев.

„Твърдо вярвам, че Пловдив трябва да има турнир, организиран от общината, който всяка година да излъчва училищен шампион по футбол. За трета поредна година провеждаме това състезание с подкрепата на Местната комисия за борба с противообществените прояви, спортен комплекс „Арена”, училищата в „Тракия” и спомоществователи”, заяви Костадин Димитров.

Той отправи и спортно предизвикателство към родителите на футболистите. На баскетболния кош до игрището те трябваше да реализират най-много тройки за определено време. Двамата победители, вкарали най-много топки в коша, получиха пейки, които ще бъдат монтирани пред жилищните им входове.

Идната събота – 3. юни,  ще се проведе надпреварата в по-горната възрастова група – 5.-6. клас.