Пловдивският тим грабна купата, двете награди за най-добри писмени защити и за най-добър говорител

Отборът на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” спечели националните кръгове на най-престижното състезание по международно право – Phillip C. Jessup, което се проведе между 16 и 18 февруари в Съдебната палата в София. Отборът е в състав от Григор Пейков, Вяра Трифонова, Дебора Михалева и Мария Гинева с треньори Антоний Гатов и Тодор Рогошев.

В националните кръгове участваха отбори от СУ “Климент Охридски”, Американски университет в България, Бургаски свободен университет, Нов български университет и Университет по национално и световно стопанство. След 4 победи от 4 квалификационни рундове, достигайки до финал, отборът се изправи срещу Софийски университет.

С единодушно решение на съдиите пловдивският тим спечели първото място и купата, посветена на проф. Александър Янков. Освен това отборът спечели двете награди за най-добри писмени защити, а Вяра Трифонова спечели приза за най-добър говорител „Брайън Мърфи“.

Състезанието Philip C. Jessup е най-голямото състезание по право в света, с над 60-годишна история, в което участват отбори от над 850 университета. Казусът тази година се отнася до въпроси за правния интерес пред международни трибунали, отнемането на гражданство, консулска защита и мисии, създадени от Съвета за сигурност.

Отборът на Пловдивския университет участва в състезанието от 2014 г. като през годините е печелил награди, но за пръв път е национален шампион. Това постижение се дължи на дългогодишните усилия на много хора по пътя към победата. Победата осигурява участие за световните финали във Вашингтон.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.